Tuesday, 11 October 2011

kisah selepas akO ditimpa kemalanGan & menGenai Kekasihku..



TentanG Diri akO dahulu dan SekaranG ^^,

Nama ako mohamad farizul afeeq bin rosli..
Umor ako pulak 18 tahun..Nama pendek akO orang panGGil ejon,ijun,ejun,asalkan bukan etOn...akO dilahirkan pada tarikh 11:08:1993..Ako tinggal pulak at pulau langkawi,bandaraya pelancongan..sebelom neyh ako sambung tingkatan6,tetapi hanya 2minggu jew,pas2 ako excdent terOk,ako dipindahkan ke hospital sultanah bahiyah alor star,dok sana seminggu coz uat operation at muka boh besi platinium plate and skru ..lepas ako excdent hidup ako tak macam sebelom neyh..ako just stay at umah jew,coz moto taDa,nak kuar nGan keta kena adew pulus kan..so ako dok at umah jEw on9 tep2 hari..sifat ako pErianG,lawak adew la cikit2,dulu ako memang seorang yanG "PLAYBOY" tetapi e2 dahulu la,skunk ako dah insaf,akO dah kenal erti setia dalam percintaan,sejak2 ako excdent baru2 neyh..sesiapa yanG tinGGin nak ketahui lebeyH rapat aGy tentang ako,nak kawan ngan aKo denGan lebeyh rapat dan erat,kenali lah akO denGan lebih rapat and erat aGy..,janGan dok satGe2 daH,nanti Terlupa Pulak..lao dAh terlupa mesti tak aKan MenGenali akO Dah nanti...baik menGenali akO teros sebeLom terLupa...nanak No tepon akO..,akO boleyh bagi tapi atas pertimbanGan akO larhh...and ako seorang yanG mudaH cepat untOk jatUh cinta,e2 kelemahan ako ,Mudah untOk jatuh cinta terhadap seseorang perempuan tetapi mudah untok melupakan seseoranG perempuan denGan wujudnya seseoranG perempuan yang baru,.im not playboy okeyh...and ako cepat borinG,sunyi,fedup laO ako berhubunGan dalam sesuatu percintaan jikalau tanpa berhubunG seperti masej or call,e2 jew..UntOk maklumat Friend akO,akO telah buat  account facebook akO yang baru,account facebook akO yang lama yang bernama EJON AFEEQ (Adira Ziela) dah Terkena hack DenGan manusia yang tidak bertanggunGjawap and yanG tak reti nak uat account facebook sendiri,taO balas account facebOok orang ja Dia taO...
sila Add aCcount baru ejon yang  EJON AFEEQ (Mysyg Adira),laO nak bermesra ngan ejon kem




MenGenai Kekasih akO???"


AkO ada seorang awek yanG bernama Azah Adira ,akO sayanG canad at Gf akO sekaranG,hidup akO semakin bahaGia bersama beliau,akO bersyukur canad dapat Gf yanG ambil berat at akO,dan beliau sanGat mencintai akO setulus hati and seikhlas-ikhlasnya,sampai beliau sanggop tima paras rupa ako selepas ako kemalangan yang telah merubah rupa and paras akO,beliau tima akO seadanya  walau apa pown keadaan ako sekali pown..Dan beliau seoranG gurlz yanG paham soal hati and perasaan akO dan memahami akO selama didalam perhubunGan yang baru didirikan..akO sedar bertapa Gf ako mEncintai akO betOl2,dan seriousnya Gf ako menCintai ako selama dalam perhubunGan kerana beliau sanggop izinkan ako memadukan beliau denGan gurlz lain asalkan akO tidak meninggalkn beliau didalam hidup akO uat selamanya..
ako tak pernah dapat memiliki Gf seperti beliau sebeLom Ini,serIous aKo bersyukur canad-canad at allah,cOz kurniakan at akO seorang yanG boleh membimbinG akO kearah jalan yanG betOl,serIous didalam perhubunGan,tidaK memandanG sesuatu perhubunGan e2 seperti permainan..bEliau seoranG yang lemah lembut bagi akO,seoranG yanG manja canad-canad,apabila akO ada prOblem letIh dea selalu temankan akO tak kira masa walaupon ditenGah pagi-paGi buta,tak kira masa,seoranG yanG selalu temankan akO denGan panggilannya ketika beliau merindui akO..bEliau seoranG yanG bersuara manja,selalu hilangkan rendu akO denGan menyanyikan at ako laGu tema percintaan kami dari najwa latif_CINTA MUKA BUKU..firts time akO denGar dea nyanyi,bertapa indah,dan bahagianya ako pada malam itu,tak dapat ako lupakan suara Beliau yanG sedap canad2,akO tak tipu,laO hampa denGan pon tataw larh,munGkin hampa akan suruh Beliau ulang nyanyikan lagu Cinta muka buku uhh sampai berkali-kali,macam mana aKo menyuruh bEliau mengulanginya sampai 2 3 kali,sampai bEliau buat vOiseSMS untOk ako denGar ketika ako merinDuinya..beliau tidak pernaH menyakiti hati and perasaan ako,walaupown sebesar duet syilinG sekupanG,HAHA^^..cOz uhh akO tOlak gurlz yanG ako hendak jaDikan madu beliau,coz aKo sedar akan Beliau MencIntai ako sesuci Dirinya dan InGIn menjaGa HubunGan beliau bersama ako seperti mana bEliaU memelihara harGa Diri dan maruah BeliaU daN mEncintai ako seikhlas-ikhlasnya..akO tak pernah rasa sebeLom Ini sesebuah perhubunGan yanG sedemikian rupa,sebahagia Ini yang tidak pernah ako miliki oleh daripada Gurlz2 yanG ako pernah mencintai sebeLom Ini..jikalau boleh akO inGin canad-canad naK kenaL family Gf ako denGan lebIh rapat,coz ako akan lebih bertambah serious aGy sekiranya ako berbuat sedemikian..meminta Izin and restu daripada family oranG yanG kita Cintai munGkin dapat menGekalkan laGi sesuatu hubunGan dan kebahaGiaan sesebuah hubunGan..Dan sejak akO kenaL Beliau seoranG Gadis yanG bernama Azah Adira akO berasa lain canad-canad apabila first-first akO mengenali beliau dilaman sosial facebOok..beLiau seoranG yanG aGak pemalu oranG nya..cOz uhh beLiau baru berani meluahkan perasaannya terhadap akO setelah beliau mengetahui yang ako sunyi,boring,bohsan hidup didalam ststus SINGLE dan beliau mendekati akO dan meluahkan seGalanya apa yanG beliau sudah lama memendam didalam hatinya..cOz e2 ako perGi kemana sahaja,akO still remember and think abOut MysayanG akO iaitu AzaH Adira,hati and perasaan akO hanya UntOk beliau,dan cInta akO sepenuhnya untOk beliau oranG yanG akO cintai dan menyayanGi iaitu Azah Adira...
akO akan berusaha menjaGa hubunGan ako bersama Azah Adira sebaik munGkin Demi penGorbanan Beliau Terhadap akO selama iNi..susah senanG kita bersama,laO senanG-senanG kita senanG sama-sama juGak,hihi^^,.. 




akO DidUnia lAin !!!

hari Ini ,dan bertarikh 12/10/2011 hari akO bertemu denGan SeoranG dOktor di sebuah clinic bertempat di padang matsirat,dOktOr uhh BerbanGsa Cina,tapi sweet..CantIk canad-canAd Kowt dOktOr yanG selama Ini telah Merawat akO sejak akO excdent pada 7/06/2011  sampai sekranG..hari Ini last akO berjumpa Beliau,coz keadaan akO semakin sihat,dan semakin pulIh dari sebelom nIeh,syukur alhamdulillaH^^,..Tetapi,satu ja akO suka doktOr nIeh,Dia baIk cAnad-cAnad,tak macam dOktOr melayu-melayu yang berbangsa melayu sama denGan akO,layan lebIh kuranG ja,lao rawat pown sakit,tapi doktOr yang akO kenai nIe dah larh cantik,baik plak uhh,mesra pesakit lax uhh..cara Dia Bekerja akO canad-canad sokonG..
tapi yanG akO palinG minat,Dia suka puji-puji akO kata akO smart,tapi akO memang pon smart,HAHA..Kisah apa pulak akO ampa nak kata at akO pown,hihi^^..janjy dOktor uhh kata akO tep2 kali akO jumpa Dia ,Dia mesti akAn kata akO smart,perasan pi seminit akO time Uhh :)"..dIa kata MemanG selalu keluar pi mana-mana selalu smart macam nIe kEr,tapi akO tak menjawap apa yang di tanya kepada akO..dia tanya macam-macam at akO tapi akO diam jaa,pas2 keluar jEw dari Bilik Dia,Dia baGi taO at ayah akO kata akO nie macam dOk at Dunia laIn jaa Dia rasa,cOz Apa yanG Dia tanya Semuanya akO tak jawap.,tapi DiA lupa yang waktu Dia bertanya at akO uhh Dalam Mulut akO ada kayu yanG dia bagi untOk ukur Keluasan Mulut akO seluas mana aKo boleH nGanGa mulut akO,Berapa batanG kayu yanG bOleh masok dalam mulut akO...coz uhh akO Diam ja dari mula Dia tanya sampai akHir,cOz dalam mulut akO ada kayu,mana nAk bOleh cakap,HAdOi dOktOr uhh..pas Uhh kata akO dok at Dunia lain pulak..tapi tak apa,nasIb Dia cantIk,hIxhOx^^,..29/10/2011 nIe akO ada Temu jAnji nGan hospital sultanah bahiyyah pulak,Duet pulak larh Kena adA...
dAh larh nak Dekat rayA,kEna bawak kuaQ dUet pulak..tapi tak apa ,Demi kesihatan Diri SenDiri juGak,tak RuGi mana Pown..
Itu larhh kisAh dOktOr yanG mEngatakan akO diDunIa yanG lain^^ :)"



 *Ini lAhH kisAh Hidup sAyA ,THE END*




♥ iloveyousodamnmush,everandfoerever,untillwhenwhen ♥

AzAh AdirA ♥ Ejon AfeeQ

Lagu Tema PercIntaan And PerhubunGan aKo bersama Azah Adira 


No comments:

Post a Comment