Sunday, 30 October 2011

kEnangan terInDah bersAma MylovE

*surat cinta yang amat bermakna bagi ejon dari Gf ejOn Azah adira*
*surat cinta paling terbesar yanG ejon pernah Terima*


SAYA SAYANG AWAK SELAMANYA^^,..e2 lah ayat yang terpapar paling besar at surat cinta yanG ako pernah miliki dari pemberian seorang Gf ako,Azah adira^^,..Surat cinta e2 sunGGu bermakna bagi ako bila ako kesunyiaan,bila ako miss Gf ako..memanG tak dinafikan tak pernah ako sayangkan gf ako cintakan gf ako sebelom niehh macam mana ako mencintainya & menyayanGi Gf ako yang sebelom ini..sejak ako mendapat surat cinta dari Gf ako,ako bertuah  & ako rasa cinta ako betol-betol kali Ini..bukan macam dahulu sekadar memainkan perasaan wanita yang menCintai ako..Azah adira yang menGajar ako erti cinta yang sejati serta cinta yang ikhlas..ako cuba untok mendalami erti cinta sejati dan menCintai dea seikhlas-ikhlasnya,ternyata ako boleh ..ako boleh..ako boleh menCintainya seikhlas hati ako,bukan menCintainya kerana rupa,harta,keistimewaannya,tetapi ako mencintainya kerana ako tahu ako tahu hatinya baik and jujur hendak berkawan ngan ako..first2 ako memang aGak memilih,tetapi selepas firstime ako dengar suara dea,hati ako mula tertambat..bukan setakat tertambat,tetapi turut terikat..tetapi ako belom lihat wajah dea laGi,selepas uhh hati ako mula berkata ,walau apa pon wajahnya,ako tetap terimanya ngan hati yang terbuka...dipendekkan cerita,ako bertemu first accOunt facebook dea,and ako lihat bertapa sweetnya dea,bagI ako dea cantIk canGGat-sanGGat..berkawan dalam waktu yang singkat,ako teros menjalinkan hubunGan bersama Beliau..In relationshIp with Azah Adira,allah jEw tahu perasaan ako time e2..bahaGia tak terkata,tak pernah ako couple bersama Gadis yanG lemah lembut,manja,ambil berat,penyayanG,memahami,satu kepala,and pandai melayan kerenah akO selama akO berkenalan nGan nya..ako bahagia sesanGGat mengenalinya,setiap hari ako bahaGia bersamanya,dan kami tidax penah berGadoh lagi selama berHubunGan,e2 yanG dikatakan,sama-sama memahami..ako tak pernah rasa sebeGini rupa sebelom ini..tetapi cinta yanG ikhlas membuatkan aKo mendapat kebahaGiaan yang sebeGini bersama gf ako Azah adira^^,...setelah lama kami tidax berjumpa,akhirnya kami berjumpa baru-baru ini pada tarikh 28/10/2011,ako perGi menGambilnya at uptown,ako berjalan bersama bestfriend ako,tetiba ako ternampak seoranG Gadis yang memakai BeG galas macam mana Gf ako memakainya,cantIk canad-canad...tetiba ako perasan di depan Gadis e2 Ada anak menakan Gf ako,sambil perlahan jalan kehadapan,ako macam tak percaya yang memakai bEG serupa nGan gf ako e2 memanG Gf akO,dea cantik canad-canad bagi akO pada malam itu kerana firts time dea memakai tudunG shawl..hati ako ja tahu apa perasaan ako ketika itu,ako hendak berjumpa gf ako pon sebab ako tak pergi ke tempat kerja,ako buat keputusan untok berjumpa Gf ako daripada perGi ke kerja..ako kuar bersama gf ako dan 3 oranG kawan ako,bestfriend ako..tetapi Gf ako berasa aGak takot sebab ako bawak kawan2 ako yang muka dioranG agak Ganas2 belaka.. Gf ako masih was-was denGan ako coz ako seorang yanG playboy dahulu,tak mungkin playboy tak pernah merosakkan perempuankan..tetapi ako bukan sedemikian rupa..Gf ako takowt ako bawak kawan2 ako coz dea takowt ako ada ada niat jahat,inGin merosakkan nya,menCemarkan maruahnya didepan kawan2 ako,..tetapi selepas dea menGenali sorang demi soranG perangai kawan-kawan akO,dea tahu kawan-kawan ako & ako bukan macam dea sanGka,ako syukur canad-canad coz dea dah mulai percayakan aKo sekaranG..malam itu sunGGuh bermakna bagi akO..mesra sanGGat-sanGGat malam uhh..tak pernah ako bermesra-mesra sebegitu sebelom Ini bersama-sama gf ako sebelom ni...kami bermesra sehinGGa tidak hiraukan seoranG pon yanG lalu lalang,biasa larhhhh waktu malam,sapa nak nampak kan,laO nampak pon hanya sekadar nampak ja tetapi tidax mengenali...HIHI^^,...sambil duduk ditepi panTai,atas pasir pantai yang basah,ako tetap duduk demi oranG yang tercinta,walaupon seluar ako berwarna putih,ako duduk tanpa pikirkan apa yang terjadi at seluar ako,dalam tekun bermesra-mesra bersama dea,tetiba percikan bunGa api terpancar,dalam masa 3 hinGGa 4 minit,bahagia sangat time itu,tak dapat lupakan saat kami bertentanG mata..tak pernah sebelom Ini buat begitu,coz Gf ako sangat malu orangnya..tetapi malam uhh dia tidax aGy malu bertentanG mata ako,coz mata akO pon dia tak nampak,coz malam ,uhh dea Berani bertentanG mata ngan ako..
(banyak kenangan manis malam iti)...setelah puas melepas rindu di tepi pantai kedengaran alunan ombak yanG pus pus..HIHI^^,..kami pon berGerak untuk pulanG,dalam perjalanan ako merasa sanGGat-sanGGat yang gf ako seoranG yanG manja n penyayanG orang nya..sambil Drive kereta Dia memegang tangan ako,dan menGGosok tangan ako selembut-lembutnya..uat ako tak boleh fokus at jalan,tapi apa2 pon ako fokus juGak,tanak kehilangan oranG yanG ako sayanG..uhh ako ingat kata2 Gf ako pandu cermat jiwa selamat..
sambil dea Gosok-Gosok denGan lemButnya tangan akO,dea merebahkan Kepala Dea at atas bahu akO,ya allah..sesunGGuhnya ako bahagIa sanGGat-sanGGat waktu itu,sepanjanG drivE ako pikir tentanG dea jEw..perasaan cinta ako at dea semakin bertambah malam itu..ako tak pernah rasa sebeGitu sebelom Ini,munGkin cinta yang ikhlas membuatkan akO bahaGia bersamanya,dan ako sentiasa memikirkannya HinGGa tidax pandanG pompuan lain selepas akO menGenalinya..thanks Azah Adira^^,..cinta dea yanG ikhlas amat bermakna bagi ako uat selama-lamanya..bagI ako sejak menGenalinya,ako menGGanGGap dea adalah Cinta pertama & akhir akO..ako bahaGia bersamanya..cinta ako untOk Dea Azah Adira ^^,..


*muka ako yang selalu bahagia bersamanya*

*menGambil Gf ako bersama kereta akO*

Friday, 14 October 2011

^^ SweetMemOry with myGf ^^



                                       *kenanGan manis akO bersama oranG tersayanG*


              ^^FIrst DatE BersAmA MyGf^^


Hari nie 14 ,satu detik tak akan ako lupakan sebaGai sweetmemory akO selama aKo CouplE ngan Gf ako azah Adira..dalam 2 3 hari nie ako aGak sibuk larhh juGak,coz ako buzy denGan Cat rumah akO ayah ako aGy sebuah coz ada oranG baru nanak sewa,denGan ako buzy aKo tinGGaikan Gf aKo terkapai-kapai macam burunG layang-layang jatuh didalam LonGkang yanG air nya JernIhh,HIHI^^..jernIh larhh juGak,HAHA^^..tetapi akO memang dah janjy pown ngan Gf aKo yanG ako akan jumpa Dea walaupon ako letih sesudah balik dari uat keja cat umah ayah ako uhh,ako balik malam,pukOl 10:40,akO tanpa lenGahkan masa akO terOs tanGkalkan pakaian akO and capai tuala,mandy hanya 3 cebok jaa pas2 kluar dari toilet coz terlampau tak sabar nanak jumpa Gf ako,almaklum larhh baru firsttime nanak face to face ngan Gf ako yang bernama aZah adira  yanG sudah menJalinkan hubunGan sudah beberapa hari sejak 02/10/2011-14/10/2011 hari nie..back tO topic kita balik,abes ja ako mandi2,ako teros siap2,tapi tak macam ako dok kuar petang2,smart2,ngan perfume apa semua,tapi bila main ngan syIok nie ako dress simple jaa,coz menGejar masa,tapi RexOna tetap ako tak terlupa untok memakainya..HIHI^^...Dengan Berseluar Jeans putih,berbaju Jersi bOla Chelsea,terOs ako capai kunci moto kak akO,hihi..besa larhh mOto ako relai tak baik2 aGy sejak excdent 07/06.2011 ri2..dalam perjalanan ako call Gf ako suruh tunggu at (mana bole habaQ)..ako sampai ja Gf ako baru dalam perjalanan,biasa lorhh kita naik mOto Gf kita BerenanG,uhh kita sampai dulu..tepat pukol 11:00 malam,tinG tOnG..Gf ako pon sampai Bersama2 nGan dua orang sekuritinya,iaitu anak menakan Dea yang sportinG (aGak nakal juGak).. ako agak nerves larh juGak,coz Gf akO bagi taO kata Dea tada hidunG,HAHA^^..mana taO kowt betOi ka,klupoQ ako sorang2 at citu..HIHI^^... tapi ako inGatkan ako saja malu,tapi Gf ako laGi malu,dah sampai dah dekat ngan ako tetapi masih dok masej2,menGatakn kakinya KetaQ,tak bole nak jalan..besa larhh kredit banyak,nak kisah apa kan..laO tada anak menakan dea uhh ako dah pi Heret dah Gf ako mai at akO,tapi Keimanan perlu kukuh maktu uh,cOz nak tunjuk telaDan yang baIk at anak2 menakan Gf ako..jaDi cOntoh yanG baik larh dalam 30 minit uhh..HIHI^^..last2 sekali,Gf ako melangkah dengan cermat dan sopan,sambil malu-malu kucing,sambil ajak ako duduk at tempat yanG Agak (strateGik) larhh juGak,tapi tak kelam larhhh,cerah meneranG diteranGi lampu minyak tanah,orang pown nampak laO tak nampak saja larhh,laO kelam2 nanti orang pikir apa pulak kan..elok jaa duduk,Gf ako pulak malu canad Dea,tamao tenGok muka ako yang pakai Botok (besi platinium plate & skru) akO uhh..tapi tapa,denGan penoh kesabaran,belai ponya belai,melawak2 dea kalih juGak tenGok Muka ako,tapi ako terkejut canad-canad,coz bukan Gf ako ada misai ka apa,tapi Muka Dea dalam fb berbandinG real face waktu ako jumpa ,real face dea laGi cantik lagi dari picture2 Dea dalam facebook dea.. hati ako jangan tanya larhh,tambah2 dengar suara Dea,laGi ako berasa bahagIa canad-canad waktu uhh...bermacam2 berLigar2 berGilir2 ada yanG uat u'turn dalam pala otak akO pon ada waktu uhh...tapi sedikit demi sedikit Gf ako mula mesra ngan ako,waktu uhh ako tataw larhh hanya ALLAH SWT jaa yanG tahu hati and perasaan akO time uhh.. Date akO ngan Gf ako habis masa dengan dok melawak2 jaa ,pas2 saling chek encet pasanGan2,walaupon kami tahu yang kami tak masej capa2,tak ada orang lain melainkan kami dua orang ja,dea cinta ako,ako cinta dea,HABAQ UNK...pas2 ada larhh Cubit2,Gf tegOr tentanG kuku yanG ako simpan,lao sembahyang tak sah laO kuku kotor nanti,ako bahagia canad2 coz dapat Gf yang boleh bimbing ako sampai macam uhh,dan ako beranikan diri membuka Dompet ako dan ambil surat-surat cinta yanG diberi oleh ExGf ako at ako selama ini,dan ako serah at Gf ako,sebagai bukti ako tada oranG lain agy selain Dea,dan akO tanak ada Kenangan bersama oranG lain selain Gf ako..ako suruh Dea koyak,tapi dea tak sanggop,tapi dea simpan,mungkin dea nanak baca dulu kowt baru nak koyak,nasib ako bukan merOkok,laO tidak leyh ako tiru dalam filem skunk,bakar seGala kenanGan akO bersama ExGf di depan Gf yanG ako cintai dan sayanGi...
sambil berbuat Date,akO juGak terhibur dengn kerenah anak2 menakan Gf ako,yang banyak naikalnya jugak,inGatkan kita nanak tunjuk contoh yang baik at depa,tapi depa tunjuk kan at kami cara2 untok buat perkara2 yang tak baik,suruh kiss lorhh hadoi..biasa larhh budak2 zaman sekarang kan..macam2 diowang dah pelajari,HIHI^^..pas2 tepat pukOl 11:30,kami pon Hendak beranGkat balik cOz kak Gf ako nanak katop kedai at uptown,nanti cian lax at kak Gf ako,ako Kiddnep aDix dea untok uat date 30minit,HIHI^^ sorry sis!!! tanpa berlenGah masa aGy,ako pown memeGanG wajah Gf ako,takowt akO mamai ka kan,payah juGak..HIHI^^..tetapi tak sanGka betOi-betOl terjadi ako jumpa Gf ako,tak bole lupakan wajah Gf ako yanG memakai tudunG litup yang sangat ako berkenan dan Segak cantIk sweet bagi ako..itu lahh sentuhan pertama  ako diwajah Gf ako Azah Adira.. memeGang sambil berjalan menuju ke arah mOto ako,pas2 diakhiri denGan persalaman yang bermakna bagi akO serta Ciuman ditanGan ako..uihHHhhh,syiok kowt,dah lama Gf ako yang sebelom nie tak uat sedemikian rupa,pas2 ako membalas kmbali Ciuman di tangan nya Ketika bersalaman..HIHI^^..coz nanak Kiss pipi,Gf ako sangat Pemalu,Dea tak biasa..tapa2,nama pon firts time kan..pas2 di denGari suara anak menakan dea menyuruh kami kiss kiss,HIHI^^.. itu larhhh dinamakan naikal,HIHI^^ balik start moto denGan perasaan bahagia pada malam 14/10/2011 itu.. the end....


<3 I LOVE YOU AZAH ADIRA <3 I MISS YOU AZAH ADIRA <3 MUAH <3

Tuesday, 11 October 2011

kisah selepas akO ditimpa kemalanGan & menGenai Kekasihku..



TentanG Diri akO dahulu dan SekaranG ^^,

Nama ako mohamad farizul afeeq bin rosli..
Umor ako pulak 18 tahun..Nama pendek akO orang panGGil ejon,ijun,ejun,asalkan bukan etOn...akO dilahirkan pada tarikh 11:08:1993..Ako tinggal pulak at pulau langkawi,bandaraya pelancongan..sebelom neyh ako sambung tingkatan6,tetapi hanya 2minggu jew,pas2 ako excdent terOk,ako dipindahkan ke hospital sultanah bahiyah alor star,dok sana seminggu coz uat operation at muka boh besi platinium plate and skru ..lepas ako excdent hidup ako tak macam sebelom neyh..ako just stay at umah jew,coz moto taDa,nak kuar nGan keta kena adew pulus kan..so ako dok at umah jEw on9 tep2 hari..sifat ako pErianG,lawak adew la cikit2,dulu ako memang seorang yanG "PLAYBOY" tetapi e2 dahulu la,skunk ako dah insaf,akO dah kenal erti setia dalam percintaan,sejak2 ako excdent baru2 neyh..sesiapa yanG tinGGin nak ketahui lebeyH rapat aGy tentang ako,nak kawan ngan aKo denGan lebeyh rapat dan erat,kenali lah akO denGan lebih rapat and erat aGy..,janGan dok satGe2 daH,nanti Terlupa Pulak..lao dAh terlupa mesti tak aKan MenGenali akO Dah nanti...baik menGenali akO teros sebeLom terLupa...nanak No tepon akO..,akO boleyh bagi tapi atas pertimbanGan akO larhh...and ako seorang yanG mudaH cepat untOk jatUh cinta,e2 kelemahan ako ,Mudah untOk jatuh cinta terhadap seseorang perempuan tetapi mudah untok melupakan seseoranG perempuan denGan wujudnya seseoranG perempuan yang baru,.im not playboy okeyh...and ako cepat borinG,sunyi,fedup laO ako berhubunGan dalam sesuatu percintaan jikalau tanpa berhubunG seperti masej or call,e2 jew..UntOk maklumat Friend akO,akO telah buat  account facebook akO yang baru,account facebook akO yang lama yang bernama EJON AFEEQ (Adira Ziela) dah Terkena hack DenGan manusia yang tidak bertanggunGjawap and yanG tak reti nak uat account facebook sendiri,taO balas account facebOok orang ja Dia taO...
sila Add aCcount baru ejon yang  EJON AFEEQ (Mysyg Adira),laO nak bermesra ngan ejon kem




MenGenai Kekasih akO???"


AkO ada seorang awek yanG bernama Azah Adira ,akO sayanG canad at Gf akO sekaranG,hidup akO semakin bahaGia bersama beliau,akO bersyukur canad dapat Gf yanG ambil berat at akO,dan beliau sanGat mencintai akO setulus hati and seikhlas-ikhlasnya,sampai beliau sanggop tima paras rupa ako selepas ako kemalangan yang telah merubah rupa and paras akO,beliau tima akO seadanya  walau apa pown keadaan ako sekali pown..Dan beliau seoranG gurlz yanG paham soal hati and perasaan akO dan memahami akO selama didalam perhubunGan yang baru didirikan..akO sedar bertapa Gf ako mEncintai akO betOl2,dan seriousnya Gf ako menCintai ako selama dalam perhubunGan kerana beliau sanggop izinkan ako memadukan beliau denGan gurlz lain asalkan akO tidak meninggalkn beliau didalam hidup akO uat selamanya..
ako tak pernah dapat memiliki Gf seperti beliau sebeLom Ini,serIous aKo bersyukur canad-canad at allah,cOz kurniakan at akO seorang yanG boleh membimbinG akO kearah jalan yanG betOl,serIous didalam perhubunGan,tidaK memandanG sesuatu perhubunGan e2 seperti permainan..bEliau seoranG yang lemah lembut bagi akO,seoranG yanG manja canad-canad,apabila akO ada prOblem letIh dea selalu temankan akO tak kira masa walaupon ditenGah pagi-paGi buta,tak kira masa,seoranG yanG selalu temankan akO denGan panggilannya ketika beliau merindui akO..bEliau seoranG yanG bersuara manja,selalu hilangkan rendu akO denGan menyanyikan at ako laGu tema percintaan kami dari najwa latif_CINTA MUKA BUKU..firts time akO denGar dea nyanyi,bertapa indah,dan bahagianya ako pada malam itu,tak dapat ako lupakan suara Beliau yanG sedap canad2,akO tak tipu,laO hampa denGan pon tataw larh,munGkin hampa akan suruh Beliau ulang nyanyikan lagu Cinta muka buku uhh sampai berkali-kali,macam mana aKo menyuruh bEliau mengulanginya sampai 2 3 kali,sampai bEliau buat vOiseSMS untOk ako denGar ketika ako merinDuinya..beliau tidak pernaH menyakiti hati and perasaan ako,walaupown sebesar duet syilinG sekupanG,HAHA^^..cOz uhh akO tOlak gurlz yanG ako hendak jaDikan madu beliau,coz aKo sedar akan Beliau MencIntai ako sesuci Dirinya dan InGIn menjaGa HubunGan beliau bersama ako seperti mana bEliaU memelihara harGa Diri dan maruah BeliaU daN mEncintai ako seikhlas-ikhlasnya..akO tak pernah rasa sebeLom Ini sesebuah perhubunGan yanG sedemikian rupa,sebahagia Ini yang tidak pernah ako miliki oleh daripada Gurlz2 yanG ako pernah mencintai sebeLom Ini..jikalau boleh akO inGin canad-canad naK kenaL family Gf ako denGan lebIh rapat,coz ako akan lebih bertambah serious aGy sekiranya ako berbuat sedemikian..meminta Izin and restu daripada family oranG yanG kita Cintai munGkin dapat menGekalkan laGi sesuatu hubunGan dan kebahaGiaan sesebuah hubunGan..Dan sejak akO kenaL Beliau seoranG Gadis yanG bernama Azah Adira akO berasa lain canad-canad apabila first-first akO mengenali beliau dilaman sosial facebOok..beLiau seoranG yanG aGak pemalu oranG nya..cOz uhh beLiau baru berani meluahkan perasaannya terhadap akO setelah beliau mengetahui yang ako sunyi,boring,bohsan hidup didalam ststus SINGLE dan beliau mendekati akO dan meluahkan seGalanya apa yanG beliau sudah lama memendam didalam hatinya..cOz e2 ako perGi kemana sahaja,akO still remember and think abOut MysayanG akO iaitu AzaH Adira,hati and perasaan akO hanya UntOk beliau,dan cInta akO sepenuhnya untOk beliau oranG yanG akO cintai dan menyayanGi iaitu Azah Adira...
akO akan berusaha menjaGa hubunGan ako bersama Azah Adira sebaik munGkin Demi penGorbanan Beliau Terhadap akO selama iNi..susah senanG kita bersama,laO senanG-senanG kita senanG sama-sama juGak,hihi^^,.. 




akO DidUnia lAin !!!

hari Ini ,dan bertarikh 12/10/2011 hari akO bertemu denGan SeoranG dOktor di sebuah clinic bertempat di padang matsirat,dOktOr uhh BerbanGsa Cina,tapi sweet..CantIk canad-canAd Kowt dOktOr yanG selama Ini telah Merawat akO sejak akO excdent pada 7/06/2011  sampai sekranG..hari Ini last akO berjumpa Beliau,coz keadaan akO semakin sihat,dan semakin pulIh dari sebelom nIeh,syukur alhamdulillaH^^,..Tetapi,satu ja akO suka doktOr nIeh,Dia baIk cAnad-cAnad,tak macam dOktOr melayu-melayu yang berbangsa melayu sama denGan akO,layan lebIh kuranG ja,lao rawat pown sakit,tapi doktOr yang akO kenai nIe dah larh cantik,baik plak uhh,mesra pesakit lax uhh..cara Dia Bekerja akO canad-canad sokonG..
tapi yanG akO palinG minat,Dia suka puji-puji akO kata akO smart,tapi akO memang pon smart,HAHA..Kisah apa pulak akO ampa nak kata at akO pown,hihi^^..janjy dOktor uhh kata akO tep2 kali akO jumpa Dia ,Dia mesti akAn kata akO smart,perasan pi seminit akO time Uhh :)"..dIa kata MemanG selalu keluar pi mana-mana selalu smart macam nIe kEr,tapi akO tak menjawap apa yang di tanya kepada akO..dia tanya macam-macam at akO tapi akO diam jaa,pas2 keluar jEw dari Bilik Dia,Dia baGi taO at ayah akO kata akO nie macam dOk at Dunia laIn jaa Dia rasa,cOz Apa yanG Dia tanya Semuanya akO tak jawap.,tapi DiA lupa yang waktu Dia bertanya at akO uhh Dalam Mulut akO ada kayu yanG dia bagi untOk ukur Keluasan Mulut akO seluas mana aKo boleH nGanGa mulut akO,Berapa batanG kayu yanG bOleh masok dalam mulut akO...coz uhh akO Diam ja dari mula Dia tanya sampai akHir,cOz dalam mulut akO ada kayu,mana nAk bOleh cakap,HAdOi dOktOr uhh..pas Uhh kata akO dok at Dunia lain pulak..tapi tak apa,nasIb Dia cantIk,hIxhOx^^,..29/10/2011 nIe akO ada Temu jAnji nGan hospital sultanah bahiyyah pulak,Duet pulak larh Kena adA...
dAh larh nak Dekat rayA,kEna bawak kuaQ dUet pulak..tapi tak apa ,Demi kesihatan Diri SenDiri juGak,tak RuGi mana Pown..
Itu larhh kisAh dOktOr yanG mEngatakan akO diDunIa yanG lain^^ :)"



 *Ini lAhH kisAh Hidup sAyA ,THE END*




♥ iloveyousodamnmush,everandfoerever,untillwhenwhen ♥

AzAh AdirA ♥ Ejon AfeeQ

Lagu Tema PercIntaan And PerhubunGan aKo bersama Azah Adira